• Espresso

    Bereiding:
    Werk altijd met schoon materiaal en apparatuur. Zorg dat het espressoapparaat, het kopje en de piston warm zijn, de pistons altijd aan de machine gekoppeld (dus niet na gebruik naast de machine leggen!).
    Door op het knopje van de maalmachine te drukken komt er de juiste dosering in het piston (=6 gram per kopje).
    Verdeel de koffie goed in de filter en druk deze stevig aan.
    Een goede espresso bevat ongeveer 30 ml per kopje.

    Tips:
    De watertemperatuur moet tussen 88° en 92° C liggen
    De temperatuur van de koffie in het kopje moet tussen 80° en 85° C liggen
    De doorlooptijd moet tussen 20 en 25 seconden liggen

    GEEN room serveren bij een espresso

  • Koffie

    Bereiding:
    Werk altijd met schoon materiaal en apparatuur. Zorg dat het espressoapparaat, het kopje en de piston warm zijn, de pistons altijd aan de machine gekoppeld (dus niet na gebruik naast de machine leggen!).
    Door op het knopje van de maalmachine te drukken komt er de juiste dosering in het piston (=6 gram per kopje).
    Verdeel de koffie goed in de filter en druk deze stevig aan.
    Een goede kop “gewone”koffie bevat ongeveer 110 ml per kopje.


    Tips:
    De watertemperatuur moet tussen 88° en 92° C liggen
    De temperatuur van de koffie in het kopje moet tussen 80° en 85° C liggen
    De doorlooptijd moet tussen 30 en 35 seconden liggen

  • Cappuccino

    Bestaat uit:
    1/3 espresso
    1/3 hete melk
    1/3 melkschuim

    Bereiding:
    Giet de nodige hoeveelheid melk in de RVS-beker.
    Dompel het stoompijpje in de melk en open rustig de kraan. De temperatuur van de melk mag niet hoger worden dan 70° C.
    Zodra de schuimlaag de gewenste hoeveelheid en dikte heeft bereikt, bereidt u de espresso in een grote kop (max 120 cc). Giet het schuim in de kop met de espressokoffie.

    Tips:
    Warm dezelfde melk nooit een tweede keer op zonder eerst een beetje verse melk toe te voegen
    Om een drogere schuimlaag te verkrijgen, moet de druk van de boiler boven 0,7 bar liggen
    Tik de beker met het melkschuim eerst een aantal maal op de bar voor de melk wordt uitgegoten

    Soms wordt er cacaopoeder bovenop de cappuccino gestrooid, meestal doe je dit om gebreken te verbergen

  • Koffie verkeerd

    Bestaat uit:
    1/3 koffie
    2/3 hete melk

    Bereiding:
    Giet de nodige hoeveelheid melk in de RVS-beker. Dompel het stoompijpje in de melk en open rustig de kraan. Bereidt de koffie in een hoog glas. Giet de hete melk op de koffie.

  • Koffie met een tic

    Bestaat uit:
    35 cc alcoholische drank
    110 cc koffie
    lobbige ongezoete room

    Bereiding:
    Werk altijd met schoon materiaal en apparatuur. Zorg dat het espressoapparaat, het glas en de piston warm zijn. Verdeel de versgemalen koffie goed in de filter en druk deze stevig aan. Een goede kop “gewone”koffie bevat ongeveer 110 ml per kopje.

    Giet een de alcoholische drank in het glas dat speciaal bestemd is voor een koffie met een tic. Koffie er bovenop schenken en daarna de room erop. De room moet bovenop de koffie blijven liggen en mag zich niet mengen.

    Serveren ZONDER lepel.
    Variaties:

    Irish coffee – Ierse whiskey, bruine basterdsuiker, koffie en room
    French coffee – Grand Marnier, koffie en room
    Italian coffee – Amaretto, koffie en room
    Russian coffee – Wodka, koffie en room
    Spanish coffee – Tia Maria, koffie en room
    Mexican coffee – Tequila, koffie en room
    Kiss of Fire – ½ Tia Maria ½ Cointreau, koffie en room

  • Thee

    Bereiding:
    Kook koud leidingwater. Laat het water zachtjes doorkoken.

    Reken bij gebruik van losse thee ongeveer 1 volle theelepel per kopje. Voeg het kokende water toe. Laat de thee ongeveer 3-5 minuten trekken. Serveer in een theeglas. Geef er suiker, honing en evt. gewone melk bij.